Music for Wiek - Live

Yeahhhh !! We're doing it live !! The Music for Wiek - LIve. 
August 24 in Middelburg (NL). Be there!!

 

DOUWE EISENGA

SLAGWERK DEN HAAG

SAXOPHONE COLLECTIVE WEST
(Erik-Jan de With, soprano, Leo van Oostrom, alto, Andy Scott, tenor, Michiel van Dijk, bariton).

 

 

MUSIC FOR WIEK - LIVE

 

Seven percussionists, four saxophones and Douwe Eisenga on piano. Pounding toms, timbals and timpani, hypnotic drones on marimba's and vibraphones and screaming saxophones in a thundering live performance of Music for Wiek. A spectacular rhythmic roller coaster of almost 45 minutes.

 

Before the break, compelling lyricism and steaming grooves alternate in compositions by Douwe Eisenga for sax4tet and piano. With music from the Writer, his Wife, her Mistress & Uproar.

 

The Dutch press about the performance Wiek:

 

"All the senses open up to the layer that is most difficult to reach - that of mysticism."
"'Wiek is a magical ode to the cyclic movement"
"'An almost hypnotic experience."

"What keeps on is shivering about so much beauty. "

Tickets: Go Here 


Write a comment

Comments: 2
 • #1

  Wim Dirriwachter (Monday, 02 July 2018 10:06)

  Hallo Douwe,

  Als ik de muziek beluister die je vandaag de dag componeert moet ik weer terugdenken aan de tijd dat je me in de jaren '90 van de vorige eeuw je stukken liet zien en horen. Net zoals toen hoor ik je spelen met repetetieve bouwsteentjes waaruit nieuwe klankstromen ontstaan. Ook valt het me op dat je je popverleden niet wilt verloochenen. Je publiek blijkt erdoor geboeid te worden en dat moet je deugd doen.
  Hartelijke groeten,
  Wim

 • #2

  Douwe (Monday, 02 July 2018 10:40)

  Beste Wim,
  Wat ontzettend leuk dat je op deze plek iets schrijft. Je hebt geen idee hoe vaak ik wel niet terugdenk aan jouw compositielessen en hoe ongelofelijk veel ik daar geleerd heb. Toen was ik vooral bezig met nieuwe manieren te vinden om tonaal en atonaal te mengen, vaak gevat in cyclische structuren. Een zoektocht die heel leerzaam was en veel technieken heeft opgeleverd die ik nog steeds gebruik. Maar pas vanaf het moment dat ik die technieken ging combineren met elementen uit de popmuziek (grooves, herhaling, tonaliteit, modaliteit), ontstond iets wat je een eigen handtekening zou kunnen noemen. Jij hebt onmiskenbaar een grote rol gespeeld in dat gehele proces !! Hartelijke groet, Douwe